فریب دستگاه‌های تولید انرژی رایگان کجاست؟

سازندگان دستگاه‌های انرژی رایگان، مشابه شعبده بازان عمل می‌کنند و دستگاهی که ادعا می‌کنند انرژی رایگان تولید می‌کند، در حقیقت یک نمایش تردستی است.

شعبده بازان انرژی رایگان، مشابه سایر تردستان، مخاطب را با وسایل و تجهیزات تغییر یافته فریب می‌دهند. وسایلی که شعبده‌بازان برای نمایش استفاده می‌کنند با وسایل عادی کاملا متفاوت است و فقط ظاهر مشابهی دارند، این مورد دقیقا برای ژنراتورهای انرژی رایگان هم صادق است.

همچنین آنها سعی می‌کنند توجه مخاطب را به محل اشتباه جلب کنند و فرضیات اشتباهی را در ذهن بیننده به وجود آورند. آنها ترکیب عجیب و غیرمعمولی از وسایل را به کار می‌برند تا ذهن مخاطب را از نقطه‌ای که در واقع باید به آن توجه کند، دور کنند.

فرضیات اشتباه

ذهن انسان برای کاهش میزان محاسبات مورد نیاز برای درک محیط دائما در حال فرض کردن است. هر چیزی که ظاهر نسبتا مشابهی با موارد شناخته شده قبلی داشته باشد را به عنوان همان مورد (وسیله یا شیء) شناخته شده در نظر می‌گیرد.

مثلا فرض کنید وارد خانه تصویر نشان داده شده می‌شوید. ذهن شما سریعا الگوهای آشنا را تشخیص می‌دهد:

  • یک سطح صاف بزرگ با 4 عدد پایه، پس این یک میز است.
  • تعدادی سطح کوچک به همراه پشتی و 4 پایه، پس اینها صندلی هستند.
  • یک قطعه فلزی که از داخل سینک بیرون آمده، پس این یک شیر آب است.
  • همینطور ذهن شما انتظار دارد این محیط یک یخچال هم داشته باشد و…

این موارد فرضیات شما هستند و در اکثریت موارد ذهن شما را از محاسبات بسیار برای درک محیط آزاد می‌کند.

دقیقا همین فرضیات ساده کننده باعث فریب ذهن می‌شوند. ذهن بر اساس ظاهر، وسایلی را که در حقیقت تغییر داده شده‌اند به جای مورد اصلی در نظر می‌گیرد. این مورد در دستگاه‌های انرژی رایگان بسیار معمول است.

مثلا با دیدن این تصویر فرض می‌کنیم که دو موتور به هم وصل شده‌اند و این فرضیات ممکن است اشتباه باشند. کاملا ممکن است که داخل یکی از موتورها در حقیقت یک موتور کوچک‌تر به همراه تعدادی باطری کوچک برای به حرکت درآوردن کل مجموعه مخفی شده باشد.

به همین دلیل تا وقتی که تک تک قطعات را تا ریزترین بخش، دمونتاژ نکردید در مورد واقعیت داشتن طرح شک کنید.

توجه به محل اشتباه

دستگاه‌های انرژی رایگان معمولا از تعدادی قطعه الکتریکی و مکانیکی ساخته شده‌اند و وظفه اکثر آنها این است که حواس مخاطب را پرت کنند. ذهن مخاطب باید درگیر چیزهای عجیب شود.

مثلا در تصویر دو عدد مهره به شکل عجیبی دو یر سیم را به هم وصل کرده‌اند، در حالی که می‌توان از یک تکه سیم برای این کار استفاده کرد، چرا باید از دو مهره چسبیده به هم به عنوان سیم رابط استفاده کرد؟

در ادامه چند چیدمان عجیب از قطعات الکتریکی و مکانیکی آورده شده که وظیفه اکثر قطعات ایجاد حواس پرتی در مخاطب است.