انرژی رایگان

انرژی رایگان (انرژی بدون سوخت) یک مفهوم بسیار هیجان‌ انگیز و جالب است. فرض کنید بتوانیم در مقیاس  بزرگ انرژی رایگان داشته باشیم و خود را از هزینه‌های سنگین تامین انرژی، آلودگی محیط زیست و بسیاری مشکلات دیگر رها کنیم.

ساخت ژنراتور انرژی رایگان قطعا یک گام بسیار بلند در مسیر پیشرفت انسان است و طبق تعریف انرژی رایگان، می‌تواند انرژی مورد نیاز بشر برای بی نهایت سال را تامین کند. به بزرگی و عظمت این تصویر فکر کنید، عدم نیاز به نفت و گاز، سلول خورشیدی، توربین بادی و هیچ نوع منبع انرژی. ولی همه این تصورات در حقیقت رویا و خیال هستند. اصولا مفهوم انرژی رایگان نه وجود دارد و نه می‌تواند وجود داشته باشد.

در این بخش استدلالهای مختلف مرتبط با انرژی رایگان و دلایل اشتباه بودن آنها بیان می‌شود، البته این دیدگاه به معنی عدم پذیرش حقیقت نیست، ولی در مورد انرژی رایگان که با اصول و پایه‌های علم تناقض دارد، باید دید نقادانه داشت.

آیا انرژی رایگان وجود دارد؟

جواب این سوال ساده است: خیر، انرژی رایگان وجود ندارد. نه تنها انرژی رایگان در گذشته وجود نداشته، بلکه در حال حاضر هم وجود ندارد و اصولا در آینده هم وجود نخواهد داشت. چون برخلاف بسیاری از مسائل فنی که به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی حل می‌شوند، انرژی رایگان قوانین ساختاری علم را نقض می‌کند.

در حقیقت وجود انرژی رایگان، به معنی اشتباه بودن برخی از بنیادی‌ترین اصول علمی است، اصولی که تکنولوژی و دنیای مدرن بر پایه آنها طراحی و ساخته شده است و اگر اشتباه بودند بارها و بارها در محاسبات دستگاه‌ها و سیستم‌های واقعی خود را نشان می‌دادند.

علاوه بر این به یاد داشته باشید، مهندسانی که برای مسائل واقعی مرتبط با انرژی به دنبال راه حل می‌گردند اصلا به فکر انرژی رایگان هم نیستند و بر روی آن پژوهشی نمی‌کنند، مثلا ناسا برای تامین انرژی مریخ نورد، از صفحات خورشیدی استفاده می‌کند و حتی به دنبال ژنراتور انرژی رایگان هم نیست.

مریخ نورد ناسا و صفحات خورشیدی آن

کیمیاگری مدرن

مخترعان و محققان بسیاری دائما در حال تحقیق و پژوهش بر روی ژنراتورهای انرژی رایگان هستند. متاسفانه خرید تجهیزات فنی مختلف و آزمایش روی آنها هزینه بالایی دارد و اگر این پژوهش از حالت تفریح کم هزینه به سرمایه‌گذاری تبدیل شود، می‌تواند باعث حتی ورشکستگی فرد شود.

هیچ وقت در طول تاریخ هیچ فردی نتوانسته ژنراتور انرژی رایگان بسازد و طبق قوانین ترمودینامیک ساخت چنین ژنراتوری غیرممکن است. پس فکر ساخت ژنراتور انرژی رایگان را ذهن خود بیرون کنید و کنترل کاملی بر روی هزینه‌های خود داشته باشید. به این فکر نکنید که پس از ساخت دستگاه و فروش آن، هزینه‌ها جبران خواهد شد. ژنراتور انرژی رایگان ساخته نخواهد شد.

همانطور که فکر تبدیل مس به طلا کیمیاگران کهن را فریفته خود می‌کرد، انرژی رایگان هم می‌تواند مخترعان و مبتکران را فریفته خود کند. متاسفانه شاهد افرادی هستیم که کل سرمایه و زندگی خود را در راه ساخت ژنراتور انرژی رایگان هدر می‌دهند. اگر ساخت ژنراتور انرژی رایگان برای شما از حالت تفریح فراتر رفت حتما با کارشناسان و متخصصان فنی مشورت کنید تا با محاسبات و اعداد به شما نشان دهند که چنین دستگاهی کار خواهد کرد یا نه. البته بهترین کار این است که خودتان به دنبال علم پدیده مورد نظر خود رفته و خودتان محاسبات را انجام دهید.

ژنراتور انرژی رایگان در حقیقت کیمیاگری است

تعریف انرژی رایگان چیست؟

انرژی رایگان یعنی به وجود آمدن انرژی از هیچ، به این معنی که اولا ژنراتور انرژی رایگان نباید از هیچ منبعی انرژی دریافت کند و دوما شرایط دستگاه تغییری نکند (مثلا باطری آن خالی نشود). در حقیقت انرژی رایگان باید از هیچ چیز شروع به جوشش کند. تبدیل انرژی نور خورشید به برق و یا سایر روش‌های استخراج انرژی از منابع انرژی، انرژی رایگان نیستند.

مخترعان ژنراتور انرژی رایگان باید به دنبال شرایطی باشند (مثلا از نظر دما، فشار، میدان مغناطیسی و…) که باعث شود، انرژی از هیچ جوشیده و به وجود آید. هر تعداد سیستم مکانیکی و الکترونیکی هم چیده شوند و رفتارها و حرکات مختلفی انجام دهند، در نهایت باید در جایی و تحت شرایط خاصی انرژی از هیچ بجوشد. همه سیستمهای مکانیکی و الکترونیکی در حقیقت تلف کننده انرژی هستند و تا وقتی که یک چشمه انرژی رایگان ایجاد نشود، فقط تلفات را بالا می‌برند.

انرژی رایگان و قوانین ترمودینامیک

قانون اول ترمودینامیک به پایستگی جرم و انرژی اشاره دارد و بیان می‌کند که نمی‌توان بیش از مقدرای که به دستگاهی انرژی داده می‌شود از آن انرژی (یا جرم معادل آن با روابط انیشتین) بدست آورد.

قانون اول ترمودینامیک در مورد جهت انتقال انرژی صحبتی نمی‌کند، و همانطور که انتقال انرژی از مثلا یک لیوان آب گرم به یک لیوان آب سرد را تایید می‌کند، معکوس این فرآیند را هم تایید می‌کند. ولی قانون دوم ترمودینامیک جهت اتفاق افتادن فرآیندها را بیان می‌کند، طبق این قانون انتقال انرژی از آب گرم به آب سرد کاملا طبیعی است، ولی انتقال انرژی از آب سرد به آب گرم به صورت خود به خودی، غیر ممکن است.

قانون دوم ترمودینامیک یکی از مهمترین قوانین جهان است که در همه جا از فضای کوانتومی گرفته تا کهکشان‌ها صادق است.این قانون در مورد انرژی‌های موجود در ابعاد کوانتومی هم صدق می‌کند و امکان استخراج انرژی مثلا خلا یا تونل زنی کوانتومی را از بین می‌برد.

در حقیقت برای ساخت دستگاه انرژی رایگان باید به دنبال شرایط و یا پدیده‌ای بود که قوانین ترمودینامیک را نقض کند.

دستگاه‌ها و یا سیستم‌های حرکت دائمی

به صورت تاریخی به دستگاه‌های انرژی رایگان “دستگاه حرکت دائمی” گفته می‌شود. این نام گذاری گیج کننده است چون امکان حرکت تقریبا دائمی وجود دارد ولی نمی‌توان از این حرکت انرژی رایگان استخراج کرد. به طور مثال زمین به دور خورشید دارای حرکت تقریبا دائمی است ولی اگر دستگاهی ساخته شود که بخش بزرگی از این انرژی را استخراج کند در حقیقت مدار گردش زمین به دور خورشید تغییر می‌کند و با افزایش استخراج انرژی، در نهایت زمین به داخل خورشید کشیده می‌شود.

در طول تاریخ طرح‌های بسیار زیادی برای دستگاه با حرکت دائم ارئه شده، ولی هیچ وقت دستگاهی ساخته نشده که بتواند حرکت دائمی داشته باشد. مهم نیست از وزنه، آهنربا و یا سایر مواد استفاده شود، ساخت دستگاه حرکت دائمی به دلیل قوانین ترمودینامیک غیر ممکن است.

مدار سیاره‌های منظومه شمسی

نابودی جهان با انرژی رایگان

همانطور که گفتیم مخترعان ژنراتور انرژی رایگان باید به دنبال شرایطی باشند (مثلا از نظر دما، فشار، میدان مغناطیسی و…) که باعث شود انرژی از آن جوشیده و به وجود آید. در حقیقت تمام دستگاه‌ها، مکانیزم‌ها و سیستم‌های الکترونیکی ژنراتور فری انرژی، خود تلف کننده انرژی هستند و تا وقتی که یک چشمه جوشش انرژی وجود نداشته باشد، ژنراتور فری انرژی بی معنی است. این تجهیزات هم برای به وجود آوردن شرایط جوشش انرژی باید در کنار هم قرار بگیرند.

اگر انرژی می‌توانست از هیچ به وجود آید در جهانی به این بزرگی و با قدمت بیش از 13 میلیارد سال در نهایت این اتفاق می‌افتاد. هر شرایط پیچیده و عجیبی که یک مخترع بتواند بر روی زمین برای جوشش انرژی از هیچ به وجود آورد به شکل قوی‌تری در ستاره‌ها، سیاه‌چاله‌ها و سیارات اتفاق می‌افتاد. با افزایش سن جهان احتمال اتفاق نیفتادن این شرایط در حد صفر است و با نبود قوانین ترمودینامیک که این جوشش انرژی از هیچ را مهار کنند، انرژی می‌توانست در حد بی نهایت به وجود آمده و جهان را در خود ببلعد. پس در صورتی که انرژی رایگان امکان‌پذیر باشد نباید جهان وجود می‌داشت. در حقیقت وجود جهان اطراف ما مدرکی است بر رد امکان جوشش انرژی از هیچ.

البته که در داخل ستاره‌ها تجهیزات مدرنی که بشر با هوش خود ساخته وجود ندارد. ولی همانطور که گفتیم همه این تجهیزات در نهایت باید به دنبال ایجاد شرایط مساعد برای جوشش انرژی از هیچ و به وجود آمدن چشمه انرژی رایگان باشند. این شرایط هم هر چیزی که باشد، به احتمال قریب به یقین در کائنات با این عظمت و در طول بیش از 13 میلیارد سال، به وجود می‌آمد.

به صورت منطقی افرادی که به انرژی رایگان اعتقاد دارند باید به وجود نداشتن جهان هم اعتقاد داشته باشند.

یک خوشه عظیم ستاره‌ای

طبقه بندی دستگاه‌های انرژی رایگان

دستگاه‌های انرژی رایگان را می‌توان بر اساس قانون ترمودینامیکی که نقض می‌کنند طبقه بندی کرد.

دستگاه‌های انرژی رایگان نوع اول

دستگاه‌های نوع اول، قانون اول ترمودینامیک را نقض می‌کنند، به این معنی که بیشتر از مقداری که برای حرکت خود نیاز دارند انرژی تولید می‌کنند (مثلا فرض کنید یک دستگاه به صورت خود به خودی می‌چرخد). اکثر دستگاه‌های انرژی رایگان طراحی شده در قرون وسطی تا دوره رنسانس در این گروه قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها متعلق به دوران قبل از کشف قانون اول ترمودینامیک هستند، پس از کشف قانون اول چون از نظر علمی تولید انرژی با چنین دستگاهی رد شد، توجه به دستگاه‌های نوع اول هم کاهش پیدا کرد.

یکی از مثال‌های مشهور این گروه، “چرخ باسکارا” نام دارد که در قرن 12 میلادی و توسط این ریاضی‌دان هندی طراحی شد. در این چرخ، محفظه‌هایی برای پر شدن با جیوه در نظر گرفته شده است که باعث چرخش چرخ می‌شود. در شکل زیر، قسمت‌های سیاه رنگ فلز جیوه هستند که باعث چرخش چرخ در جهت خلاف عقربه‌های ساعت می‌شوند. این طرح (وزنه‌های نابالانس) در قرون وسطی مورد توجه بود و طرح‌های مشابه زیادی با گوی فلزی و سایر انواع وزنه‌ها ارائه شد. هیچ کدام از این طرح‌ها در حقیقت کار نمی‌کنند.

چرخ باسکارا
طرح مشابه چرخ باسکارا
طرح مشابه چرخ باسکارا

دستگاه‌های انرژی رایگان نوع دوم

دستگاه‌های نوع دوم، قانون دوم ترمودینامیک را نقض می‌کنند، به این معنی که آنتروپی کل مجموعه را کاهش می‌دهند. معروفترین مثال‌های این گروه شیطانک ماکسول و “چرخ براونیان” هستند. مطابق شکل زیر یک محفظه پر از گاز داریم که از وسط جدا شده و یک دریچه روی آن وجود دارد. این دریچه توسط “شیطانک” باز و بسته می‌شود. شیطانک به مولکولهای سریع‌تر اجازه می‌دهد به بخش B بروند و مولکولهای کندتر به بخش A. به مرور زمان و با جمع شدن ذرات سریع‌تر در بخش B، باید دمای بخش B بالاتر از بخش A باشد و این پدیده به معنای کاهش آنتروپی سیستم و در نتیجه نقض قانون دوم ترمودینامیک است. مشکل این طرح اینجاست که برای اینکه شیطانک سرعت ذرات را بداند باید آنتروپی مجموعه را افزایش دهد.

طرح‌های مشابه دیگری نیز برای مقیاس کوانتومی ارائه شده مانند استفاده از انرژی حالت خلاء، ولی مسئله اینجاست که انرژی حالت خلاء در همه جا مقدار یکسانی دارد. قانون دوم ترمودینامیک به خوبی پدیده‌های کوانتومی را توجیه میکند و به همین دلیل از این فضا نمی‌توان انتظار تولید انرژی رایگان داشت. در واقع از هیچ فضایی نمی‌توان چنین انتظاری داشت.

طرح شیطانک ماکسول

دستگاه‌های انرژی رایگان نوع سوم

سیکل کارنو که توسط “سعدی کارنو” در قرن 19 میلادی طراحی شد، مهمترین ماشین حرکت دائمی است. طرح کارنو یک دستگاه متشکل از سیلندر، پیستون و منابع با دمای بالا و پایین است. در حالت ایده آل چرخه کارنو قابل معکوس‌‌سازی است و می‌تواند انرژی از دو منبع با دمای متفاوت استخراج کرده و دوباره به آنها برگرداند. ولی در این حالت ایده آل نیز میزان انرژی ورودی و انرژی خروجی برابر و مقدار انرژی استخراجی برابر با صفر است.

سیکل کارنو در حالت ایده آل قوانین ترمودینامیک را نقض نمی‌کند و به همین دلیل این گروه دستگاه‌ها، دستگاه‌های انرژی رایگان نوع سوم نامیده می‌شوند. دستگاه‌های نوع سوم سعی نمی‌کنند انرژی تولید کنند، آنها فقط می‌خواهند برای همیشه به حرکت (یا چرخش) ادامه دهند.

سیکل کارنو

در نگاه اول به نظر می‌رسد اگر تمام نیروهای خارجی، اصطکاک و تلفات انرژی را حذف کنیم، هر دستگاهی می‌تواند برای همیشه به حرکت خود ادامه دهد. در حالت ساده‌تر طبق اصول کلاسیک، یک چرخ بدون اصطکاک که در خلاء می‌چرخد باید برای همیشه به چرخش خود ادامه دهد، یا یک سیاره که به دور یک ستاره می‌چرخد باید برای همیشه به این چرخش ادامه دهد. ولی این چرخش دائمی اصولا غیرممکن است، مکانیک کوانتوم جلوی چرخش دائمی را می‌گیرد.

طبق اصل عدم قطعیت هایزنبرگ، در هر چیز متحرکی ذرات داخلی نوسان کرده و مقدرای اصطکاک و گرمای داخلی تولید می‌کنند. حتی اگر این گرما در داخل سیستم بازیابی شود، دیواره‌های این سیستم (حتی با بهترین عایق) تشعشع کرده به آرامی انرژی از دست می‌رود. همچنین تشعشع گرانشی هم به آرامی انرژی را از سیستم خارج می‌کند و در نتیجه بهترین نوع ماشینهای حرکت دائمی هم به آرامی به طرف سکون می‌روند.

مسیر علاقه‌مندان به انرژی رایگان

افرادی که به انرژی رایگان علاقه‌مند می‌شوند، معمولا یک مسیر فکری نسبتا یکسان را طی می‌کنند. این مسیر در اکثر موارد به این صورت است:

1. دیدن ویدئو (قلاب)

در ابتدا معمولا مخترع یا علاقه‌مند تعدادی ویدئو (در شبکه‌های اجتماعی یا سایتهای اشتراک ویدئو مانند آپارات و یوتیوب) از دستگاه‌هایی می‌بیند که به صورت دائمی و بدون نیاز به سوخت در حال تولید برق هستند. این ایده در حدی جذاب است که اکثر افراد را، به تفکر وادار می‌کند.

در نظر داشته باشید که این ویدئوهای فراوان برای گرفتن بازدید و سودآوری از نمایش تبلیغ به بیننده، ساخته می‌شوند.

یک طرح فری انرژی با آهنربا و سیم پیچ

2. تفکر و نتیجه‌گیری

در مرحله دوم فرد علاقه‌مند در مورد امکان این حرکت دائمی و بدون نیاز به انرژی خارجی، فکر می‌کند. معمولا یکی از سه حالت زیر اتفاق می‌افتد:

  • فرد به قانون دوم ترمودینامیک آشنایی و اعتقاد دارد و متوجه می‌شود این ویدئوها جعلی و ساختگی هستند. این دقیقا جواب درست برای سوال “آیا فری انرژی وجود دارد؟” است. بهترین نقطه برای توقف دقیقا اینجاست و فرد محقق به جواب واقعی رسیده است.
  • فرد به ویدئوها باور پیدا کرده و تعداد بسیار زیادی ویدئوی دیگر را می‌بیند تا به طرحی می‌رسد که می‌تواند آنرا بسازد.
  • برخی از افراد می‌دانند که چنین حرکتی ممکن نیست، ولی برای کنجکاوی و آشنایی بیشتر به مرحله ساخت وارد می‌شوند.

3. تست عملی

پس از دیدن ویدئوهای یوتیوب و آشنایی با انواع طرح‌ها، محقق طرحی را که ساده‌تر است و می‌تواند بسازد انتخاب می‌کند. طرح‌های مبتنی بر فلایویل و یا آهنربا جزء ساده‌ترین موارد هستند و می‌توان آنها را به سادگی ساخت و به همین دلیل معمولا در این مرحله انتخاب می‌شوند. البته این بخش کاملا هم بی نتیجه نیست و به هر حال کمی تجربه فنی و افزایش دانش فنی برای مخترع دارد. ولی بهتر است خیلی هم وقت و هزینه صرف تست نکنید.

به طور مثال ساخت دستگاه زیر بسیار ساده است و فقط نیاز به یک فن کامپیوتر و تعدادی آهنربا دارد. دقیقا این سادگی کار را جذاب می‌کند. ولی بعد از خرید وسایل و ساخت دستگاه، محقق می‌بیند که هیچ حرکتی وجود ندارد.

یک طرح ساده فری انرژی با آهنربا

4. بررسی بیشتر

در این مرحله معمولا مخترع به دنبال مواردی می‌رود که باعث تلف شدن انرژی و یا کاهش خروجی سیستم می‌شوند. به طور مثال در ژنراتورها به دنبال حذف و یا دور زدن قانون لنز می‌رود، از بلبرینگهای بهتری استفاده می‌‌کند، یا سعی می‌کند از فلایویل بزرگت‌تر و بهتری برای طرح فلایویل استفاده کند. این دقیقا راهی است که می‌تواند به هزینه بیشتر و بیشتر برای خرید انواع قطعات و وسایل، منجر شود.

5. تغییر طرح

پس از بررسی‌های بسیار بر روی طرح‌های اول و نتیجه نگرفتن از آن، مخترع به دنبال طرح دیگر و به احتمال زیاد پیچیده‌تر می‌رود. در این مرحله طرح‌های پیشرفته‌ای مانند سیم‌پیچ‌های بیفلار تسلا، موتور بدینی و موتور آبسوز قرار دارند.

معمولا تست این طرح‌ها بسیار سخت و هزینه‌بر است و به همین دلیل افراد کمی واقعا تست عملی روی آنها انجام می‌دهند.

6. بهبود طرح موجود

در این مرحله مخترع به دنبال ایجاد تغییر روی طرح‌های موجود می‌رود و در این راه معمولا از نقل قول‌های معروف تسلا الهام می‌گیرد، مانند:

  • “اگر می‌خواهید جهان را درک کنید، در رابطه با انرژی، فرکانس و ارتعاش فکر کنید.” این نقل قول معمولا باعث ایجاد فکر استفاده از ارتعاش و در نهایت فرکانس تشدید (رزونانس) می‌شود. همه میدانیم که با استفاده از تشدید می‌توان با استفاده از یک پدید کوچک و ضعیف، پدیده بزرگی به وجود آورد (مثلا ماجرای شکستن پل بزرگ بتنی توسط باد). ولی مسئله اینجاست که تشدید فقط باعث افزایش بهره وری (و نزدیک شدن آن به یک) می‌شود، ولی هیچ وقت بهره وری را بیشتر از یک نمی‌کند. لازمه فری انرژی در حقیقت بهره وری بیشتر از یک است. به همین دلیل در فری انرژی باید چیزی از هیچ به وجود آید تا بهره وری را بیشتر از یک کند. 
  • “اگر اهمیت 3، 6 و 9 را بدانید، یک کلید برای جهان خواهید داشت.” این گفته هم می‌تواند منجر به استفاده از چیدمان خاص منطبق بر این اعداد شود.
الهام گرفتن از چنین گفته‌هایی یعنی تغییر طرح و هزینه روی قطعات و وسایل جدید. ولی تضمینی وجود ندارد این گفته‌ها روی طرح شما موثر باشند.

7. ابداع طرح جدید

برخی از مخترعان از مرحله تست و بررسی طرح‌های موجود و اعمال تغییر بر روی انها، عبور کرده و به فکر ابداع و اختراع طرح تازه‌ای می‌افتند. این طرح می‌تواند مشابه با موارد موجود و بسیار ساده باشد، مانند انواع طرح‌های موتور مغناطیسی. تغییر ایجاد شده هم معمولا چیدمان آهنرباها و یا نحوه حرکت موتور است.

برخی طرح‌های ابداعی هم بسیار پیچیده هستند و وارد دنیای حتی کوانتوم می‌شوند. به طور مثال طرح‌های مبتنی بر انرژی خلاء، در این دسته قرار دارند. 

8. واقعیت

دنیای انرژی رایگان می‌تواند مانند رویای سنگ کیمیا، افراد بسیاری را اسیر دام خود کند. هر اندازه هم به صورت علمی به این افراد توضیح داده شود که چنین چیزی غیرممکن است، باز هم قبول نخواهند کرد و معمولا دو استدلال زیر را مطرح خواهند کرد:

  • دانشمندان در گذشته بارها اشتباه کرده‌اند و احتمالا در این مورد هم اشتباه می‌کنند. روزگاری سفر به ماه و یا پرواز، خواب و خیال بود، ولی امروز ممکن شده است.
  • ادیسون بیش از 1000 بار شکست خورد و بارها افرادی گفتند که این طرح غیر ممکن است، ولی ادیسون به سعی و خطا ادامه داد و موفق شد.

این استدلال‌ها به نظر منطقی هستند، ولی:

  1. در این دو استدلال از “تشبیه” استفاده شده است که ضعیف‌ترین نوع استدلال منطقی است. در استدلال تشبیهی دو پدیده بسیار بی ربط، به هم ربط داده شده و “مشابه و مرتبط” تصور می‌شوند، راه بسیار ساده نقض این استدلال هم این است که تشابه را به بخش‌های بی ربط، بسط دهید.
  2. اگر کمی به این موارد فکر کنید، متوجه می‌شوید که در واقعیت هیچ ارتباطی بین پرواز و ممکن شدن فری انرژی وجود ندارد، مسئله فری انرژی مشکلات فنی و تکنولوژیکی نیست که با گذشت زمان و سعی و خطا رفع شود. این پدیده از ذات و ریشه غیرممکن است.
  3. قوانین ترمودینامیک نه سفر به ماه، نه ساخت لامپ توسط ادیسون و نه پرواز را غیر ممکن ندانسته‌اند، ولی به شکل واضح فری انرژی را غیرممکن می‌دانند.
  4. قانون دوم ترمودینامیک که مهمترین قانون برای غیر ممکن دانستن فری انرژی است، در اصل بیشتر بر پایه منطق استوار است. مثلا به شکل منطقی همه می‌دانیم که در زمستان، گرما از برفهای بیرون خانه به داخل خانه گرم منتقل نشده و خانه را گرم‌تر نمی‌کند. این جهت منطقی انجام فرآیندهای فیزیکی توسط قانون دوم ترمودینامیک مشخص می‌شود. طبق قانون دوم (و بر پایه منطق)، دستگاهی که از هیچ انرژی تولید کند، قابل ساخت نیست (چه در حال و چه در آینده).

9. تخیلات

حتی خیال دستگاهی که بدون هیچ منبع سوختی، برق (به صورت کلی انرژی) تولید کند بسیار شیرین و دوست داشتنی است. دقیقا مشابه جویندگان طلا که ممکن است عمری به دنبال یک رویا بروند، افراد بسیاری اسیر رویای فری انرژی می‌شوند.

همه داستان تلاش مخترعان و تعداد تلاش آنها را شنیده‌ایم و می‌دانیم که احتمال انجام یک اختراع بسیار بزرگ توسط هر مخترعی شاید یک در میلیون باشد. ولی واقعیت این است که تقریبا همه فکر می‌کنند آن یک نفر هستند. این اشتباه، یکی از خطاهای شناختی بسیار رایج انسان است. هیچ کس مخترعان شکست خورده را نمی‌بیند و نمی‌شناسد، همه داستان موفقیت ادیسون را تعریف می‌کنند، ولی هیچ کس داستان شکست هزاران هزار مخترع دیگر را اصلا نشنیده است.

مثلا تصویر زیر را بسیاری افراد دیده‌اند، این تصویر و صدها مورد مشابه، این تصور را به وجود می‌آورد که هیچ وقت نباید تسلیم شد. سختکوشی می‌تواند بسیار مفید باشد، ولی به شرطی که به بیراهه نرود، پس مهمتر از سختوشی انتخاب مسیر درست است. منطقی نیست برای پیدا کردن معدن الماس شروع به کندن هر تکه زمینی که می‌بینید بکنید.

اصولا هر فردی در زندگی خود (حتی به صورت ناخودآگاه) استراتژی دارد. استراتژی یعنی اینکه تصمیم می‌گیرید وقت و انرژی محدود خود را صرف چه چیزی ‌کنید. انسان عمر و انرژی بی نهایت ندارد و به همین دلیل نمی‌تواند به دنبال همه راه‌ها برود و یا راهی را برای همیشه و به امید اینکه تا موفقیت راه زیادی نمانده، ادامه بدهد. باید همیشه به شکل منطقی و به دور از هیجان و خیال برای آینده، تصمیم گرفت.

طرح انرژی مثبت برای تسلیم نشدن

انرژی از هیچ

انرژی رایگان به معنای انرژی از هیچ است. البته میتوان روی مفهوم هیچ بحث کرد، ولی به صورت خلاصه فری انرژی به معنای وجود پیدا کردن چیزی (اینجا انرژی) است که قبلا وجود نداشت. کمی به مفهوم این جمله فکر کنید.

فرض کنید یک جعبه داریم که داخل آن یک ژنراتور فری انرژی قرار دارد، این جعبه با جهان تبادل انرژی ندارد و فقط به صورت کنترل شده انرژی را وارد آن می‌کنیم. حال فرض کنید 10 واحد به آن انرژی می‌دهیم و طبق مفهوم ژنراتور فری انرژی انتظار داریم مثلا 20 واحد انرژی در خروجی بگیریم. سعی کنید به این سوالها جواب بدهید:

  • این 10 واحد اضافی از کجا می‌آید؟
  • راهی به جز “به وجود آمدن این انرژی از هیچ” وحود دارد؟
  • چرا باید انرژی از هیچ در این دستگاه به وجود آید؟

پس "فری انرژی" چیست؟

فری انرژی فقط یک رویای شیرین است، همین! 

یک خیال از مفهومی کاملا بی معنی.

ولفگانگ پاولی که یک دانشمند بسیار بزرگ فیزیک بود یک نقل قول مشهور در مورد مفاهیم شبه علمی دارد:

بعضی مفاهیم وجود دارند که نه تنها درست نیستند بلکه حتی غلط هم نیستند. فری انرژی هم دقیقا در چنین جایگاهی قرار می‌گیرد. فری انرژی در حدی بی معنی و بی اساس است که حتی غلط هم نیست.

نتیجه گیری

نتیجه ساده این است که فری انرژی (انرژی رایگان) فقط یک توهم است که بسیاری از افراد را در دام خود گرفتار کرده است. نه تنها هیچ دستگاه فری انرژی تا به حال ساخته نشده بلکه در آینده هم ساخته نخواهد شد.

با یک جستجوی ساده در گوگل به هزاران ویدئوی انرژی رایگان خواهید رسید. دلیل این تعداد بسیار زیاد چیست؟ چرا خیلی‌ها ویدئوهایی از دستیابی به انرژی رایگان منتشر می‌کنند؟

قطعا به کاشف انرژی رایگان نوبل فیزیک داده خواهد شد. ولی چرا هیچ کسی سعی نمی‌کند نوبل فیزیک بگیرد؟ چرا همه سازندگان دستگاه‌های انرژی رایگان فقط ادعاهای خود را بدون توضیح واقعی و علمی منتشر می‌کنند؟

بشر مدرن هر جایی که خود رفته یا وسیله‌ای فرستاده، همواره درگیر مسئله انتقال برق (و یا تولید آن) در محل مصرف بوده است. پس چرا با وجود این همه مشکل هیچ وقت از انرژی رایگان استفاده نمی‌کند؟

در هنگام بررسی درستی و واقعی بودن دستگاه تولید انرژی رایگان به چه چیزی باید توجه کنیم؟ فریب این دستگاه‌های ادعایی کجاست؟

خودروی آبسوز ایده بسیار دوست داشتنی و جالبی است و دائما افرادی هستند که ادعا می‌کنند خودروی آبسوز ساخته‌اند. آیا واقعا خودرویی که با آب کار کند قابل ساختن است؟

استفاده از فلایول برای تولید انرژی رایگان ار روش‌های بسیار معمول دستگاه‌های انرژی رایگان است که به خاطر سادگی طرح و وسایل مورد نیاز مورد توجه پژوهشگران زیادی است. ولی آیا با این روش می‌توان به انرژی مازاد دست یافت؟

موتور مگنتی یا مگنت موتور یکی از معمول‌ترین روش‌های فری انرژی در جهان است و هدف آن ایجاد حرکت از طریق چیدمان صحیح آهنرباهای دائمی و یا الکتریکی است. البته موتور مگنتی فقط یک طرح ندارد و طرح‌های بسیار زیادی (مانند موتور وی گیت که قبلا بررسی کردیم) را، می‌توان زیرمجموعه موتور مگنتی دانست.

روش وی گیت یکی از طرح‌های ساده فری انرژی است و معمولا افراد زیادی را درگیر می‌کند. روش کارکرد دستگاه وی گیت هم بسیار ساده و شامل یک چرخ به همراه تعدادی آهنربا و یک بازو است. ولی آیا با این روش می‌توان به انرژی مازاد دست یافت؟