خیر، آهنربا جیوه را جذب نمیکند.
در دمای اتاق جیوه خاصیت مغناطیسی زیادی ندارد و با نیروی کمی از آهنربا دفع میشود. در حقیقت جیوه یک دیامغناطیس ضعیف است و هنگامی که در معرض میدان مغناطیسی قرار میگیرد، کمی در جهت عکس میدان خارجی، میدان مغناطیسی تولید میکند و به همین دلیل از آهنربا دفع میشود.
در دماهای بسیار پایین جیوه خواص مغناطیسی جالبی پیدا میکند. در دمای زیر 4 کلوین (حدود 269- دجه سلسیوس)، جیوه تبدیل به ابررسانا و همچنین دیامغناطیس کامل میشود. هنگامی که این ابررسانا در معرض میدان مغناطیسی قرار میگیرد جریان الکتریکی در سطح جیوه برای خنثی کردن میدان خارجی به وجود میآید و چون به دلیل خاصیت ابررسانایی هیچ مقاومتی در مقابل جریان وجود ندارد میتوان با حلقه جیوهای یک آهنربای دائمی ساخت. یک حلقه ز جیوه بسیار سرد وقتی در نزدیکی آهنربا قرار میگیرد جریان الکتریکی در آن به وجود میآید و با حذف میدان خارجی این جریان ثابت باقی میماند و در نتیجه یک آهنربای دائمی ساخته میشود.
سلام و خساه نباشید .
مهندس عزیز .خیلی وقت بود یک وبسایت درست و حسابی نرفته بودم دوتا حرف حساب توش باشه و بهم چیزی یاد بده .چقدر زیبا و شیوا توضیح میدی .
ارزوی موفقیت روز افزون برای شما دارم.
سلام، خواهش میکنم
خوشحالم که مطالب برای شما مفید بوده
عالی
سلام:
میخواستم بدانم آیا سرب مانع از جذب آهن به آهن ربا میشود؟ اگر بله تا چه حد؟
ممنون از رهنمایتون.
سلام
سرب یک ماده دیامغناطیس بسیار ضعیف است و به همین دلیل مقدار خیلی خیلی کمی میدان را کاهش میدهد. ولی این کاهش میدان بسیار کم است و عملا در دمای محیط به سختی میتوان آن را اندازه گرفت.
حدس من این است که شما به دنبال ساخت شیلد مغناطیسی در مبحث موتور وی گیت (موتور مگنتی) هستید، اصولا تعریف شیلد مغناطیسی به گونهای است که نه تنها چنین مادهای وجود ندارد، بلکه از نظر علمی نمیتواند هم وجود داشته باشد.
سلام مهندس
ایا جیوه ویژگی های فیزیکیش بخاطر مایع بودنش شبیه به مایعات هست؟
سلام
در بعضی موارد بله و در بعضی موارد خیر، به صورت کلی بهتره هر ماده رو بدون طبقه بندی در گروه های مایعات و جامدات و در نتیجه تشابه خواص با بقیه مایعات و جامدئات، بررسی کنید. همینطور هر خاصیت جیوه رو هم به همین صورت به شکل خاص مطالعه کنید.