کاربردهای انتقال بی سیم برق در تجهیزات زیرآبی
در آینده شبکه انتقال توان اقیانوسی میتواند موجب افزایش به کار گیری انرژیهای تجدید پذیر و کشف، مطالعه و درک رفتار اقیانوسها شود. از این شبکه میتوان برای انتقال توان به خودروهای زیرآبی و انواع سنسورهای جمعآوری داده نصب شده در سطح و زیر آب، استفاده کرد.
مثلا یک یک مبدل انرژی امواج (WEC) انرژی را از امواج دریافت کرده و آن را به صورت بی سیم در اختیار سنسورهای اقیانوسی و خودروهای زیر آبی قرار میدهد، همچنین خودروی زیرآبی نیز میتواند بخشی از انرژی دریافت شده را به صورت بی سیم به سنسورها بفرستد.
خودروهای زیر آبی هوشمند (AUV) به شکل گستردهای در تحقیقات و همچنین اکتشاف و بهرهبرداری منابع زیرآبی مورد استفاده قرار میگیرند. با پیشرفت و افزایش کاربرد این خودروها مسئله توان مورد نیاز آنها نیز که فعلاً با استفاده از باطری تأمین میشود، حل نشده باشی مانده است و عملاً زمان کارکرد این تجهیزات توسط میزان باطری آنها محدود میشود.
با توجه به اینکه شارژ و یا تعویض باطریها باید به صورت دورهای انجام شود، در عمل نمیتوان از این خودروها به صورت مستقل استفاده کرد و یک کشتی به همراه تیم کنترل و نگهداری و با هزینههای بسیار بالا باید در محل عملیات حضور داشته باشد. علاوه بر این در مأموریتهای نظامی از قبیل پاکسازی مینهای زیرآبی، استفاده از کشتی پشتیبان سختتر و خطرناکتر نیز میشود.
در شرایط آب و هوای طوفانی نیز که معمولاً مهمترین اطلاعات توسط سنسورهای نصب شده در اقیانوس و یا سنسورهای روی خودروی زیرآبی، گردآوری میشود، امنیت خدمه حاضر در کشتی به خطر میافتد. این مسائل باعث شده است حذف باطریهای خودروی زیرآبی و استفاده از سایر روشهای تأمین انرژی مطرح شود که یکی از بهترین روشهای جمعآوری انرژی در اقیانوسها، استفاده از انرژی امواج آب است. دستگاههای مبدل انرژی امواج میتوانند مسئله کارکرد کوتاه مدت خودروهای زیرآبی را حل کنند.
منابع: mdpi.com, zenodo.org, ijert.org, Researchgate
پیشنهاد مطالعه: