شارژ وایرلس گوشی
گوشی و تجهیزاتی از قبیل تبلت، عینک هوشمند، هدفون، پاور بانک و ساعت هوشمند را به راحتی میتوان به تجهیزات شارژ بی سیم متصل کرد. میزان توان مورد نیاز این تجهیزات در مقایسه با خودروها، اتوبوسها و قطارها بسیار کمتر است و در نتیجه مشکلاتی از قبیل توان بالای مدار و نشت میزان زیادی میدان مغناطیسی پیش نمیآید. بنابراین یکی از بزرگترین بخشهایی که تجهیزات با شارژ بی سیم در حال حاضر تولید میشوند، تجهیزات همراه از قبیل تلفن همراه هستند.
بزرگترین تولید کنندگان این وسایل در حال تجهیز دستگاههای تولیدی خود به تکنولوژی شارژ بی سیم هستند و در چند سال اخیر، همواره روند رو به رشدی در این بخش وجود داشته است.
پدهای بسیار متنوعی برای شارژ گوشی و سایر وسایل الکترونیک همراه ساخته شده و چون همزمان میتوانند گوشی، ساعت و ایرپاد را شارژ کنند، کاربران زیادی به سمت استفاده از آنها حرکت میکنند.
علاوه بر دستگاههای شارژ رومیزی که غالباً در شکل و شمایل پد شارژ هستند، بازار خودرو نیز انواع شارژر بی سیم مسافرتی را تاکنون به خود دیده است. خودروهای زیادی دارای پد شارژ بی سیم درون کابینی هستند و این روند در حال افزایش هم هست.
همچنین محلهای عمومی زیادی با قابلیت شارژ بی سیم در حال ساخت است. به گفتهی کنسرسیوم شارژ بیسیم (WPC) بیش از ۵۰۰۰ محل استفادهی عمومی از شارژ بیسیم در جهان وجود دارد.
پاوربانکهای زیادی با قابلیت شارژ بی سیم هم در بازار وجود دارند که علاوه بر کابل شارژ، با انتقال بی سیم برق هم میتوانند گوشی را شارژ کنند.
شارژ بی سیم گوشیهای اندروید
اکثر گوشیهای پرچمدار اندروید مجهز به شارژ بی سیم هستند و این تکنولوژی در حال ورود به گوشیهای میان رده و پایین رده هم هست. گوشیهای اندروید از استاندارد Qi برای شارژ بی سیم پشتیبانی میکنند.
شارژ بی سیم گوشیهای آیفون
اپل در گوشیهای سری آیفون ۸، آیفون ۱۰ و بعد از آن، تصمیم به استفاده از فناوری شارژ بی سیم با روش القایی گرفته است. در ابتدای مسیر اپل از تکنولوژی Qi پشتیبانی کرد و سپس تکنولوژی مگ سیف را از Qi توسعه داد.
تکنولوژی مگ سیف اتصال پاور بانک سرعت انتقال توان مناسبی دارد و در آن همراستایی کویل گیرنده و فرستنده (به دلیل استفاده از آهنراهای همراستا کننده)، به درستی انجام میشود و با تکان خوردن گوشی، اتصال حفظ میشود.
منابع: market, powerbankmag, computerworld, air-charge, powerbankmag
پیشنهاد مطالعه: