چرا استیل جذب آهنربا نمی‌شود؟

دلیل جذب نشدن استیل به آهنربا این است که استیل در ترکیب خود مقدار نسبتا زیادی (حدود 8% برای آلیاژ 304) نیکل دارد. وجود نیکل در استیل باعث می‌شود ساختار معمول فریت تبدیل به آستنیت شود که در حقیقت جایگاه قرارگیری اتم‌های آهن نسبت به هم را تغییر می‌دهد. ساختار آستنیتی تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار نمی‌گیرد و در نتیجه استیل آستنیتی به آهنربا جذب نمی‌شود و به این استیل‌ها، استیل نگیر می‌گویند.

چند نکته:

  • در انگلیسی استیل (Steel) به معنای فولاد است، ولی منظور از استیل در زبان فارسی فولاد زنگ نزن است که معادل انگلیسی آن Stainless Steel می‌شود. در این مطلب منظور از استیل همان معنای رایج آن در زبان فارسی (فولاد زنگ نزن) است.
  • برخی از استیل‌ها مانند استیل 420 دارای ساختار فریتی هستند و به خوبی جذب آهنربا می‌شوند (به این استیل‌ها، استیل بگیر می‌گویند). پس جذب شدن یا نشدن به آهنربا تعیین کننده استیل بودن و نبودن نیست.
  • اگر یک قطعه فولادی به آهنربا جذب نشود استنلس استیل است، ولی اگر جذب شود نمی‌توان نظر داد.
  • در برخی موارد در استیل‌های نگیر پس از نورد سرد کمی فریت هم تشکیل می‌شود و استیل نگیر کمی جذب آهنربا می‌شود.

برای بررسی استیل‌های نگیر پیشنهاد میکنیم یک آهنربای نئودیمیوم قوی تهیه کنید. در ادامه چند مدل آهنربای نئودیمیوم آورده شده که از دیجیکالا قابل تهیه هستند:

چند آهنربای نئودیمیوم

7 دیدگاه دربارهٔ «چرا استیل جذب آهنربا نمی‌شود؟»

    1. یک آهنربای نئودیمیوم خیلی کوچیک بخرید (مثلا قطر 4 -5 میلیمیتر) که بسیار سبک باشه. اکثریت استیل های نگیر معمولا در حد خیلی کمی جذب آهنربا میشن. ببنید که جذب میشه یا نه. اگر بشه که استیله، ولی اگر حذب نشد نمیشه جواب داد. بعد از اون وزنش کنید به شکل دقیق. ابعادش رو هم اندازه بگیرد و چگالی رو پیدا کنید. ببینید چگالی به کدوم شبیهه.

    2. طلاسفیدسنگین تر از استیل است یا به عبارتی چگالی متفاوتی دارند که با محاسبه حجم و وزن میتوان چگالی رابدست آورد و از آنجا که چگالی طلا و سایر فلزات ثابت هستند براحتی میتوان جنسیت قطعه را مشخص کرد علاوه بر این طلا در برابر سرکه و وایتکس مقاوم است و تغییر رنگ نمیدهد

  1. ممنونم ازراهنماییتون من تاحالافکرمیکردم استیل آهن ربابه خودجذب نمیکندیک سوالی داشتم اونوقت اگرآهن ربابه خودش جذب کردزنگ میزنه؟

    1. خواهش میکنم. استیل دو نوع است: بگیر و نگیر. بگیر جذب می شود و نگیر نمی شود. زنگ زدن هم ربطی به جذب شدن نداره. به شکل ساده اگر جذب نشود زنگ نمیزند، ولی اگر جذب شود هم می‌تواند از نوع زنگ نزن باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *